Saadet Partisi Yalova İl Teşkilatı'ndan İsrail'e tepki

Yalova Cevdet Aydın Parkı'nda yapılan basın açıklamasıyla, İsrail'in Filistin'de sürdürdüğü insanlık dışı saldırıların bir an önce durdurulması istendi

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 14:38

Saadet Partisi Yalova İl Teşkilatı, Cevdet Aydın Parkı'nda düzenlenen basın açıklaması ile İsrail'in Filistin'deki saldırılarına sert tepki gösterdi. Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehit edilmesinin de lanetlendiği açıklamada, Halid Meşal’in Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne davet edilmesi istendi.

"Gazze'de soykırım yaşanıyor"

Basın açıklamasında, İsrail'in Gazze'de başlattığı işgalin acımasızca devam ettiği belirtilerek, onbinlerce masum insanın hayatını kaybettiği vurgulandı. Saadet Partisi Yalova İl Teşkilatı, İsrail'in hastaneleri, camileri, kiliseleri, okulları ve mülteci kamplarını hedef alan saldırılarının savaş suçu olduğunu dile getirdi. Açıklamada, "Gazze'de bir soykırım var ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“Batı çifte standart uyguluyor”

Açıklamada, batının ve özellikle ABD'nin çifte standardı da eleştirilerek, "Rusya-Ukrayna savaşında tüm dünyayı ayağa kaldıran ABD ve batı, aylardır uygulanan soykırımı açıkça desteklediğini her fırsatta dile getirmektedir” denildi.

İslam ülkelerine çağrı

Saadet Partisi Yalova İl Teşkilatı, İslam ülkelerinin sessizliğinin İsrail’e cesaret verdiğini belirttiği açıklamada, "İslam ülkelerinin bu sessizliği, İsrail’e cesaret veren en başat unsur olmuştur. Birlik ve beraberlikten başka çıkar yol yoktur" sözlerine yer verdi.

“Meşal TBMM’ye davet edilsin”

Hamas lideri İsmail Haniye'nin şehit edilmesi üzerine yapılan açıklamada, Haniye'nin Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkumlar için destek mitingleri istediği hatırlatıldı. Açıklamada, "Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’in Millet Meclisimize davet edilmesini talep ediyoruz” denildi.

"Filistin davası hepimizin davasıdır"

Saadet Partisi Yalova İl Teşkilatı, açıklamanın sonunda, "Filistin davası hepimizin davasıdır ve zafer Allah’ın izniyle bizlere nasip olacaktır. 'Nehirden denize özgür Filistin' bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.