Rusya’dan soğuk hava dalgası geliyor! Hissedilen sıcaklık 10 derece olacak

Hafta başında yurt genelinde başlayan soğuk hava etkisini artırarak devam ediyor. Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklarda yaşanan ani düşüşle birlikte dün başta İstanbul olmak üzere Yalova’da da hava 18-19 derece olarak ölçüldü. Bugün ise Rusya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklığın daha fazla düşmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:56

Ekim ayının sonuna doğru yaklaşırken sıcaklıklar mevsim normallerine doğru seyretmeye başladı. Eylül ayının sıcaklıklar anlamında uzun yıllar ortalaması üzerinde olması endişe yaratırken beklenen yağış miktarı da görülemedi.

Ekim ayının ortasına gelinirken özellikle Marmara Bölgesinde sıcaklıklarda ani bir düşüş yaşandı. Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına alırken, Meteoroloji tarafından bugün 13 il için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır'da yurttaşlardan sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgar ve aralıklarla yağış bekleniyor. İstanbul'da dün 19 dereceye ulaşan sıcaklıklar, bugün 15 dereceye düşecek. Kuvvetli rüzgarın etkisini göstermesiyle hissedilen sıcaklık 10 derecelere kadar inebilir. Kentin bazı noktalarındaysa aralıklı yağmur bekleniyor.

Soğuk hava yurdun yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olurken Uludağ ve Kartalkaya’da kar kalınlığı şimdiden 5 cm’ye ulaştı.

Soğuk havanın 3 gün sürmesi bekleniyor. Pazar gününden sonra, sıcaklığın Ekim ayı ortalamasına yükseleceği tahmin ediliyor.

Hilal Baldemir