Rektör Bahçekapılı, Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, TBMM’de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da katıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 16:28

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni kapsamında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un üniversite rektörleriyle gerçekleştirdiği toplantıya katıldı. Toplantıda, üniversiteler arası rekabetin artırılması ve uluslararasılaşma vurgusu öne çıktı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, üniversiteler arasındaki rekabetin eğitim kalitesini yükselteceğini belirtti. Kurtulmuş, "208 üniversite arasında güçlü bir iç rekabetin oluşması, üniversitelerimizin seviyelerini yukarıya taşımak için önemlidir. Aynı zamanda, üniversitelerimizin uluslararasılaşması da büyük bir gerekliliktir. Öğretim üyeleri ve öğrenciler arasında yapılacak değişim programları ve üniversiteler arası iş birlikleriyle üniversitelerimizin küresel düzeyde hızlı bir şekilde entegre olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahçekapılı, toplantının ardından Yalova Üniversitesi’nin uluslararası iş birliklerini artırmak ve rekabet gücünü geliştirmek için atacakları adımları belirlediklerini ifade etti.