Polat ailesi ikinci kez hakim karşısında! Dilan Polat ağlayarak mahkemeyi terk etti!

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın 20’şer yıldan yargılandığı toplam 24 sanığın yargılandığı davada bugün ikinci duruşma görüldü. Polat ailesi hakim karşısına çıkarken Dilan Polat, sosyal medya yayın kanalında takipçilerinden dua istedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 14:42

Geçtiğimiz yıl kasım ayında Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan ve Engin Polat çifti, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. 19 Ağustos tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan Dilan Polat duruşmaya avukatıyla katılım sağladı.

İlk savunmayı yapan Engin Polat, üzerine atılı tüm iddiaları reddettiğini ve hiçbir örgüte üye olmadığını söyledi.

Beraatını talep eden Engin Polat, "İtibarımız, ticaretimiz ve ailemiz paramparça oldu." dedi.

Dün gerçekleştirilen duruşma sonrası bugün sanıklar ikinci kez hakim karşısına çıktı. Dilan Polat ile birlikte kardeşleri Sıla Doğu ve Can Doğu’da hakim karşısında çıktı.

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri zincirinin sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın 3 ayrı suçlama ile toplam 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, bugün ikinci duruşma gerçekleşti.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Engin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, babası Sezgin Polat ve şirket avukatı Ahmet Gün SEGBİS aracılığıyla katıldı.

MISTIK: ŞUBELERİN SOSYAL MEDYASINA BAKIYORUM

Dilan Polat'ın kara kutusu olarak bilinen, ailenin oldukça yakın olduğu ve geçtiğimiz haftalarda kara para aklama davasında tahliye edilen 'Mıstık' lakaplı Mustafa Özalp, "Bankadan çektiğim bir meblağa yüzünden alındım. Derkan Başer'i tanımıyorum. Ankara ve Çorum'da şubem var. Tüm şubelerin sosyal medya işiyle ben uğraşıyordum. Mail order sistemi hiç kullanmadım. Ticari faaliyet dışında hiçbir aktivitemiz olmadı" dedi.

YİNE DUA İSTEDİ

Davanın bugün görülecek celsesinde, savunması alınamayan sanıklar dinlenecek ardından avukat beyanları alınacak.

Eşi Engin Polat tarafından sosyal medya kullanmaması ve hiçbir yerde açıklama yapmaması konusuda özellikle uyarılan Dilan Polat, Instagram’daki “Enerciiii” isimli sohbet kanalında, dün olduğu gibi bugün de 300 bin takipçisinden dua istedi.

Polat, “Günaydın. Birer fetih okur musunuz? Bugün ve yarın.” diye yazdı.

MAHKEME SALONUNU TERK ETTİ

Savunmaların yapıldığı esnada gözyaşlarına boğulan Dilan Polat, mahkeme salonundan dışarı çıkarıldı. Salondan ağlayarak çıkan Polat, 5 dakika sonra geri dönerek duruşma salonunda yerini aldı ve yapılan savunmaları dinlemeye devam etti.

Hilal Baldemir