Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun merak edilen görüşmesinin detayları ortaya çıktı! İşte o toplantıda konuşulanlar

Yerel seçim öncesi Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde parti içinde yaşanan polemikler son günlerde sık sık gündeme geliyor. Özellikle partinin bazı milletvekillerinin, belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde ön seçim yapılmaması nedeniyle rahatsız olduğu biliniyor. Bunun üzerine CHP lideri Özgür Özel’in eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme merak konusu olmuştu. Özel’in görüşmede Kılıçdaroğlu’ndan akıl aldığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 11:30

Türkiye’de gerçekleşen 2023 genel seçimlerinin ardından CHP’de kurultay gerçekleşti ve yapılan seçimle parti genel başkanlığına Özgür Özel seçilerek Kemal Kılıçdaroğlu ayrıldı. Bu gelişmenin ardından Ankara’da bir ofis açan Kemal Kılıçdaroğlu siyasette yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

CHP’de ise sular durulmuyor parti lideri Özgür Özel’in belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde milletvekilleri tarafından talep edilen ön seçimi kabul etmemesi parti içerisinde kriz yaşanmasına neden oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçilmeden önce aday belirlemede 'ön seçimin teminatı olacağı' sözünü vermişti.

Fakat Özgür Özel genel başkan seçildikten sonra sürecin buna uygun olmadığını belirterek ön seçim uygulamasını rafa kaldırdığını açıkladı. Bu konunun akabinde, Özgür Özel eski lider Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde baş başa yenen yemekte, parti içerisindeki son durum ve yerel seçimlerin değerlendirildiği aktarıldı.

Özgür Özel’in partide yaşanan aday belirleme krizi konusunda eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fikir aldığı öğrenildi.

Söz verildiği gibi ön seçim yapılmamasından rahatsız olan bazı milletvekillerinin endişelerini Kemal Kılıçdaroğlu'na ileten Özgür Özel, 31 Mart'a kadar CHP'de birlik ve beraberliğin sağlanması hususunda Kılıçdaroğlu'nun tavsiyelerini dinledi.

"Adayların belirlenmesi sürecine kurultayın gölgesi düşmemeli"

Görüşme talebinin CHP lideri Özgür Özel'den gittiği aktarılırken, iki ismin de CHP'nin yerel seçimleri birlik ve beraberlikle götürülmesi gerektiği konusunda ortak fikirde olduğu aktarıldı.

Görüşmeye ilişkin detayları aktaran ise Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Halk TV yazarı Fikret Bila oldu. Bila, daha sonra, "Bu süreçte özellikle adayların belirlenmesi sürecine kurultayın gölgesinin düşmemesi gerektiği de Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri arasında önemli yer tutuyor." sözleriyle görüşmeye ilişkin notları aktarmaya devam etti.

Bila son olarak ise, "Özel'in bu konuda Kılıçdaroğlu ile aynı düşüncede olduğunu da belirtmek gerekir. CHP'nin güçlü olduğu il ve ilçelerde adayların açıklanmamış olması sık sık parti içinde de kamuoyunda da konu ediliyor." ifadelerini kullandı.

Hilal Baldemir