Özgür Özel’den Lütfü Savaş açıklaması: Alternatif bulamadık

Deprem en büyük hasarı gören ve en fazla can kayıplarının yaşandığı illerin başında gelen Hatay’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak yeniden mevcut başkan Lütfü Savaş’ı aday göstermesi kamuoyunda büyük tepkilere yol açmıştı. CHP lideri Özgür Özel gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Kırsaldan acayip oy alıyor. Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük. Her seferinde CHP'nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 13:00

Yerel seçimler öncesi adaylarını açıklamaya başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde sular durulmuyor. 6 büyükşehirde adaylarını açıklayan CHP özellikle Hatay adayı Lütfü Savaş için kamuoyundan ciddi tepkiler aldı. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde yerle bir olan Hatay’ın mevcut Belediye Başkanı’nın ihmalleri göz önüne alındığında yeniden aday gösterilmesi ciddi tepkilere yol açtı.

Kamuoyunda peş peşe gelen tepkilerin ardından CHP'den yapılan açıklamada "Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız partimizin yetkili organları gerekli incelemeleri yaptıktan sonra aday olarak açıklanmıştı. Lütfü Savaş'ın geri çekilme durumu söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı. Bu yaraların sarılması konusunda CHP Büyükşehir Belediye Başkanımız (Lütfü Savaş) gereken her türlü fedakarlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir." denildi.

Özel: Alternatif Bulamadık

Özellikle sosyal medyadan gelen ve kamuoyunda ses getiren tepkilerin ardından sessizliğini Sözcü'den İsmail Saymaz'a bozan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lütfü Savaş'la ilgili eleştirilere yanıt verdi. Kentte 4 kere anket yaptırdıklarını açıklayan Özel, "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Çok uğraştık, dört kez ölçtük." dedi.

İsmail Saymaz, Özgür Özel'e, "Deprem sonrası Hatay başkan hakkında ne düşünüyorsa o karara uymak zorundayız. Tarihi bir karar vereceğiz" şeklindeki ifadeleri hatırlatıldı. CHP lideri bu soru üzerine şu ifadeleri kullandı: "O yayın yapıldığı sırada 'Ben Hatay'ın mesajını doğru alacağız, vatandaşa rağmen yapmayacağız' demiştim. Anket yaptık o yüzden. Ankette farklı farklı sorduk. Her seferinde CHP'nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o oluyor."

Hilal Baldemir