Ölümü şok etkisi yaratmıştı! ABD, Ahu Tuğba’nın ölümünü şüpheli kategorisine aldı

Pazartesi günü akşam saatlerinde ABD'de kızı Anjelik Calvin ile yaşadığı evinde hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın ölümü Türkiye’de gündem olmuştu. Kızının annesinin öldüğünü saatlerce fark etmemesi şüphe uyandırırken ABD'deki yetkililer tarafından da Tuğba’nın ölümü şüpheli kategorisine alındı. Ahu Tuğba'nın ölüm nedeni araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 12:15

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden olan ve onlarca filmde rol alan usta oyuncu Ahu Tuğba, ABD'deki evinde hayatını kaybetti.

Ünlü yıldızın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için işlemler devam ederken ölümüne ilişkin önemli bir gelişme yaşandı.

CENAZESİ GECİKECEK

KOAH nedeniyle pazar günü hayatını kaybettiği öğrenilen usta oyuncu Ahu Tuğba'nın cenazesinin, Türkiye’deki yetkililerin koordinesiyle Miami'den bu sabah kalkacak olan tarifeli uçakla İstanbul'a getirileceği duyurulmuştu.

Tuğba için perşembe günü AKM'de bir tören düzenlenecek, cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazdan sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecekti.

ÖLÜM ŞÜPHELİ OLARAK SORUŞTURULACAK

Fakat ABD'de bazı resmi prosedürler henüz tamamlanmadığı için Ahu Tuğba'nın cenazesinin gelişi ileri bir tarihte gerçekleşecek.

Bu gecikmenin en büyük nedeni ise Tuğba'nın vefatını ABD’li yetkililer tarafından 'şüpheli ölüm' kategorisine alınması.

Ölüm haberinin ardından açıklamalarda bulunan Tuğba'nın birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin'in ifadeleri, Türkiye kamuoyu tarafından şüpheli bulunmuştu.

"GECE OLUNCA ENDİŞELENDİM"

İfadesinde sabah annesini yatakta uyurken gördüğünü belirten Calvin, Tuğba'nın gece saatine kadar odasında olduğunu ve hareket etmediğini söylemişti.

Calvin'in "Öğlene doğru uyandım, annem hala uyuyor gibiydi. Akşam oldu, annemde hala bir ses yoktu. Gece olunca endişelendim ve 911’i aradım. Annemin yanına gittiğimde, benim boncuk gözlüm buz gibi olmuştu." ifadeleri, ABD'deki güvenlik güçlerini de şüpheye düşürdü.

Bu kapsamda ABD tarafından başlatılan inceleme ve soruşturma işlemleri devam ediyor.

Hilal Baldemir