Norveç ve Yalova arasındaki iş birliği konuşuldu

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret eden Norveç Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Norveç ve Yalova arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:35
https://www.yalovahayat.com/

Norveç Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret etti. Vali Dr. Hülya Kaya, Büyükelçi Gaarder’i Yalova’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Yalova’nın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Kaya, Norveç ile Yalova arasında özellikle turizm ve eğitim alanlarında iş birliği fırsatlarının genişletilebileceğine dikkat çekti.

Yalova'nın doğal güzelliklerinden ve stratejik konumundan etkilendiğini ifade eden Büyükelçi Andreas Gaarder ise Türkiye-Norveç ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti. Gaarden, Yalova ile Norveç şehirleri arasında kardeş şehir ilişkileri kurulmasının faydalı olabileceğini de dile getirdi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Norveç Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder, Yalova'daki misafirperverlikten dolayı Vali Dr. Hülya Kaya'ya teşekkür ederek Yalova'dan ayrıldı.