Naci Görür Marmara depremiyle ilgili o rapora dikkat çekti: Bu muazzam bir olasılık!

Son günlerde Akdeniz havzasında peş peşe meydana gelen depremler büyük endişe oluştururken gözler uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür'den hem Adana'da ve Antalya’da meydana gelen depremler hem de beklenen olası Marmara depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. "Adana havzasında belirli ölçüde deprem bekliyoruz" diyen Görür, beklenen olası Marmara depremine ilişkin ABD'li bilim adamları liderliğindeki ekibin yaptığı araştırmaya değinip "Bu muazzam bir olasılık" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 11:50

Türkiye, 6 Şubat deprem felaketinin ardından birçok farklı küçük ölçekli depremle karşı karşıya gelmesinin ardından adeta her an deprem korkusuyla yaşayan bir ülke haline geldi. Özellikle son günlerde Akdeniz havzasında peş peşe birçok deprem meydana gelmesi vatandaşların korkudan sokaklara çıkmalarına neden oldu.

Özellikle 6 Şubat depremlerinden sonra deprem konusunda yaptığı açıklamalarla sık sık gündem olan ve hatta bazı kişilerce eleştirilen Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da peş peşe meydana gelen 3 depremi değerlendirdi ve beklenen olası Marmara depremiyle ilgili de oldukça önemli ifadeler kullandı.

"ADANA HAVZASINDA BİR DEPREM OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk canlı yayınında yaşanan son depremlere dair değerlendirmelerde bulundu.

"Deprem fırtınası demek için bir neden yok" diyen Görür, "Yalnız birer dakika arayla 3 tane deprem meydana geldi. Adana havzasında bir deprem olabileceğini düşünüyoruz. Sebebi de Doğu Anadolu fayı. Yani Bingöl-Karlıova'dan başlayıp Kahramanmaraş'a kadar gelen Doğu Anadolu Fayı. Kahramanmaraş üzerinden de Batı'ya doğru, oradan da Adana havasına doğru saçaklanmakta" ifadelerini kullandı.

BEKLENEN MARMARA DEPREMİ İÇİN UYARI

Olası büyük Marmara depremiyle ilgili de çarpıcı uyarılarda bulunan Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"ABD'li bilim adamları liderliğindeki bir ekip 2000 yılında bir araştırma yaptılar. Daha 3,4 ay önce bu çalışmayı revize etti; 1999'dan hemen sonra her an olmak kaydıyla Marmara Bölgesi'nin 7 veya üzerinde bir depremle karşılaşması yüzde 47'dir. Daha önce yüzde 64'tü. Bunun dediği 30 yıl içerisinde olma olasılığı yüzde 47. Bugün zaten 25 senesi geçti. Yani yazı tura atsan yüzde 50. Bu muazzam bir olasılık. Dolasıyla tabiat ve bilim bize her şeyi söylediği halde neden bu kadar yavaşız. Ben bunu anlayamıyorum."

Hilal Baldemir