Naci Görür’den korkutan deprem gerçeği! Bugün değilse yarın!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili neredeyse her gün yetkililere uyarılarda bulunuyor. Görür, son olarak deprem gerçeği ile ilgili, "Bugün olmazsa yarın, herhangi bir gün sabah uyandığımız zaman 7 büyüklüğünde bir depremin herhangi bir yerde olduğunu ve binlerce insanımızı kaybettiğimizi duyabiliriz, öğrenebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2023 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2023 12:20
https://www.yalovahayat.com/

Son olarak 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem felaketinden sonra deprem uzmanları her gün gerekli uyarıları daha fazla ve daha ciddi bir şekilde dile getirmeye başladı. 

Deprem gerçeği ile ilgili son olarak, Dicle Üniversitesi, Jeoloji Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu, Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Mermerciler, Madenciler Derneği ev sahipliğinde şehirdeki bir otelde düzenlenen “Depreme Dirençli Kentler Diyarbakır Çalıştayı”nda Türkiye’de meydana gelen depremler ile şehirlerin depreme dirençli hale getirilmesi ile ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Çalıştaya Türkiye’nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof.Dr. Naci Görür’de katıldı. 

Görür, programda yaptığı konuşmada, Alp-Himalaya dağ kuşağında yer alan Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Görür, “Bugün olmazsa yarın, herhangi bir gün sabah uyandığımız zaman 7 büyüklüğünde bir depremin herhangi bir yerde olduğunu ve binlerce insanımızı kaybettiğimizi duyabiliriz, öğrenebiliriz. Bu bizim için sürpriz olmaz. Şimdi bu bir hakikat.” ifadelerini kullandı.

Deprem gerçeği ile ilgili konuşan Naci Görür, “Kentlerimizi deprem dirençli hale dönüştürmeliyiz. Çünkü depremi durdurmak mümkün değil. Eğer ölmeyeceksek kentleri deprem dirençli yapacağız. Bu mümkün mü? Mümkün.” diyen Görür, deprem öncesi gerekli önlemlerin alınması durumunda bu kadar can kaybının yaşanmayacağını dile getirdi. 

Hilal Baldemir