Naci Görür Açık Açık Uyardı: Marmara Depremi Her An Kapıda

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda afetlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Naci Görür Marmara depreminin ne kadar yakında olduğuna bir kez daha vurgu yaptı ve yetkililere seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 14:34
https://www.yalovahayat.com/

Bursa’da Gemlik Belediyesi’nin düzenlediği Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayında söz alan Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6'ya varacak deprem bekliyoruz." dedi.

“Uyarılarımızı Kimse Dinlemedi”

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayına katılan Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendirerek, "Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az. 1999 depreminin geleceği 70'li yıllardan belliydi. Uyarılarımızı ne aziz halkımız ne yerel yönetimler ne de merkezi hükümet duydu. Elâzığ depremi ile alakalı da uyardık. Elâzığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı” diye konuştu.

“Marmara Depremi Her An Kapıda”

Marmara Depremi’nin her an gelebileceğine dikkat çeken Görür, “Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6'ya varacak deprem bekliyoruz. Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil" şeklinde konuştu.

HABER/M. Tunç Tanrıverdi