Mühendislik Fakültesi binasının kaba inşaatı tamamlandı

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Yalova Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinin eğitim ve öğretim vereceği binanın kaba inşaatının tamamlandığını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 10:55
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Üniversitesi ve Yalova Makine İhtisas OSB’nin imzaladığı protokolle ülkede bir ilke de imza atılmıştı. Türkiye’de OSB içerisinde ilk defa bir üniversitenin Mühendislik Fakültesi eğitim verecek ve burada yetişen mühendisler yine OSB’de staj ve çalışma imkânı bulacaklar.

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, bu projenin sadece bir bina inşaatı değil, aynı zamanda kamu, üniversite ve sanayi arasında benzersiz bir iş birliği modeli olduğunu da vurguladı. Bu modelin Türkiye'de ilk defa uygulandığını ve diğer üniversiteler ve sanayi kuruluşları için de örnek teşkil edeceğini söyledi.

"Emin adımlarla ilerliyoruz"

Özdemir, "Yalova Makine İhtisas OSB olarak, Yalova Üniversitesi ile iş birliğine büyük önem veriyoruz. Bu projenin kaba inşaatının tamamlanması, kamu-üniversite-sanayi iş birliğine olan inancımızın ve bu alandaki kararlılığımızın bir göstergesidir. İnce işlere bayram sonrası süratle başlayacağız ve bu projenin en kısa sürede tamamlanmasını sağlayacağız. Bu sayede, Yalova Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi'nin OSB'ye taşınmasıyla birlikte, öğrencilerimiz teorik bilgilerini pratiğe dökebilecek ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendisler yetiştirilecek" dedi.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi OSB'ye taşınıyor

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümleri, Yalova Makine İhtisas OSB'ye taşınıyor. Bu sayede, öğrenciler teori ve pratiği bir arada öğrenebilecek ve sektörün ihtiyaç duyduğu becerilere sahip olacaklar.

Kamu-üniversite-sanayi iş birliği modeli, Türkiye'de son yıllarda giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu model sayesinde, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri sektörün ihtiyaçlarına uygun hale getiriliyor ve mezunlar iş bulmada daha kolaylık yaşıyorlar.