Moğolistan İstanbul Başkonsolosu'ndan Vali Kaya'ya ziyaret

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Ankhbayar Danuu’yu makamında konuk etti. Ziyarette Yalova ve Moğolistan arasında geliştirilecek ilişkiler de konuşuldu

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 16:50

Moğolistan İstanbul Başkonsolosu Ankhbayar Danuu, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Kaya, Yalova'nın sosyal, ekonomik, kültürel yapısı ve turizm potansiyeli hakkında Başkonsolos Danuu'ya detaylı bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Hülya Kaya, "Yalova, Marmara Bölgesi'nde stratejik bir konumda. Sosyal ve ekonomik anlamda önemli bir potansiyele sahibiz. Moğolistan ile Yalova arasındaki bağları güçlendirmek adına yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız” dedi.

Başkonsolos Ankhbayar Danuu ise Yalova'nın, Sabiha Gökçen Havaalanı sayesinde ulaşım açısından avantajlı bir konumda olduğunu belirterek, "Yalova, doğası, turizmi ve tarihiyle dikkat çeken bir şehir. Moğolistan'da Yalova'nın tanıtımını yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından iki taraf arasında karşılıklı hediye takdimleri yapıldı ve ziyaret, samimi bir atmosferde sona erdi.