Milyonlarca emekli bunu merak ediyordu: Bayram ikramiyesi ve maaşlar toplu halde ödenir mi?

Emekli ikramiyelerinin bayramdan önce ödeneceği haberi duyurulduktan sonra emeklilerin en merak ettiği konu maaşların da ikramiye ile birlikte verilip verilmeyeceği oldu. Ramazan Bayramı ikramiyeleri bayram öncesi verilmişti ve maaşlar daha sonra ödenmişti. Bu yıl Kurban Bayramı, 16-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek ve emekliler ayın 17’si itibarıyla maaş almaya başlıyorlar. Bu kapsamda bazı emekliler bayramda maaşlarını alırken bazıları ise bayramdan sonra alacak. Peki, emekli maaşları da bayram öncesi yatar mı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2024 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2024 12:17

Bu yıl 16-19 Haziran tarihlerinde idrak edilecek olan Kurban Bayramı için emekli ikramiyeleri bayram öncesi hesaplara yatırılacak. Fakat emeklilerin maaş ödemeleri de her ayın 17’sinde başlıyor, buna göre bazı emekliler maaşlarını bayramda alırken bazılarının maaş ödemesi bayramdan sonraya kalacak.

MEMUR MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATACAK MI?

Memur maaşları, her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Ramazan Bayramı öncesi maaşların erken ödenmesi beklenirken maaşlar bayramdan sonra hesaplara yatırılmıştı. Ancak bu bayramda maaşın ayın Cumartesi gününe denk gelmesi ve Kurban Bayramı arifesi olması nedeniyle ödemelerin 10-14 Haziran haftasında yatırılması öngörülüyor.

EMEKLİ MAAŞLARI İKRAMİYE İLE BİRLİKTE YATACAK MI?

Emekli maaşları ise her ayın 17’si ile 26’sı arasında ödeniyor. Bayram tarihi ile maaş ödenme tarihi çakıştığı için emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılıp yatırılmayacağı merak ediliyor. Ramazan Bayramı’nda tıpkı memur maaşları gibi emekli maaşları da bayram sonrası ödenmişti.

Normal şartlarda da emekli vatandaşların, maaşları bayram öncesi ödeniyor. Fakat geçtiğimiz bayram hazinede yaşanan nakit sıkıntısı nedeni ile maaşlar erken ödenememişti.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Yayıncılar Federasyonu (AYF) tarafından düzenlenen programda basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Işıkhan, bayram ikramiyesi hakkında sorulan soruya yanıt olarak ise şunu söyledi;

"Öncelikle bayram ikramiyelerini 3 bine yükselttik, takvimlendirme çalışması devam ediyor, bayramdan önce vereceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, yakın zamanda takvim açıklanacak." ifadesini kullandı.

Işıkhan’ın açıklamasında maaş ödemelerine ilişkin bir detay yer almadı. Emekli maaşlarının bayram öncesi ödenmesi öngörülse de henüz net bir açıklama yok.

Hilal Baldemir