Meteoroloji uyarıyor: Yalova sağanak yağışa hazır ol!

Ağustos ayının gelmesiyle birlikte yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Meteoroloji’den yeni hafta için hava durumu tahmini geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Yalova ve İstanbul’unda aralarında olduğu birçok şehir için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 11:19

Haziran ve Temmuz aylarının rekor seviyelerde sıcak geçmesinden sonra vatandaşlar Ağustos ayının bir nebze olsun serin geçmesini umuyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ile birlikte Meteoroloji bugün için Yalova ve İstanbul başta olmak üzere sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan değerlendirmelere göre, bu haftanın başında ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz’in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Kütahya, Osmaniye, Eskişehir, Çankırı, Samsun, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı, Ankara'nın kuzey ve batı, Ordu'nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, hava sıcaklıklarında önemli bir değişim olmayacağını aktarırken vatandaşlar serin hava ile buluşmayı bekliyor.

Yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Yalova’da 12.00’da başlayacak gök gürültülü sağanak yağış saat 18.00 sularına kadar etkili olacak.

Vatandaşların olumsuz hava koşullarına göre dikkatli olmaları istendi. 

MARMARA’ DA HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 23°C, 35°C Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL 24°C, 31°C Parçalı ve çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 21°C, 32°C Parçalı ve çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 23°C, 32°C Parçalı ve çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

YALOVA 22°C, 30°C Parçalı ve çok bulutlu, bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Hilal Baldemir