Meteoroloji uyardı: Marmara Bölgesi fırtınaya hazır ol!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son hava değerlendirmesinde Marmara dahil 4 bölge için fırtına uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarında yaşanacak düşüşle özellikle Marmara Bölgesi genelinde kuvvetli fırtına etkili olacak. Yetkililer, olası risklere karşı vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 11:16

Yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu ile birlikte yurdun kuzeydoğu bölgelerinde yerini kuvvetli fırtınaya bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın son günü hava tahmin raporunu güncelledi. Tahminlere göre, yurdun kuzeydoğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hâkim olacak.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre özellikle Rize çevresi, Artvin'in kıyı bölgeleri ile Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde geçtiğimiz günlerde olduğu gibi yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık bir hava yaşayacağı hava sıcaklıklarında önemli bir değişim yaşanmayacağı öngörülüyor.

Sıcaklıklardaki artış devam ediyor. Hava sıcaklıklarının Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

MARMARA DÂHİL 4 BÖLGEYE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, rüzgârın Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden kuvvetli fırtınadan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa’da beklenen kuvvetli fırtınadan dolayı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarı yapıldı.

Hilal Baldemir