Meteoroloji uyardı: Havalar yeniden ısınıyor! Pastırma sıcakları mı geliyor?

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yaz sıcaklarının ardından yurdun batısında haftanın ilk günü mevsim normallerinin altında bir hava durumu kayda geçti. Sonbaharın etkisini hissettirmesiyle vatandaşlar yağmur yağışlarını beklemeye başladı. Fakat meteorolojiden beklenmeyen bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 15:07

Pazartesi günü Marmara Bölgesi’nde yaşanan soğuk ve yağışlı havanın ardından vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi ile yağışlı havaların başlayacağı öngörülüyordu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3-9 Ekim tarihleri için X platformu üzerinden hava durumu tahminini paylaştı. Yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak artacağı, Cuma gününden itibaren iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor."

Pazartesi günü sıcaklıkların Marmara’da 10 derece birden düşmesi yüksek kesimlerde kar beklentisine neden olurken havaların yeniden ısınacağı aktarıldı.

Meteoroloji’nin son hava tahmin raporuna göre 3 Ekim’den itibaren özellikle Marmara’da hava sıcaklıklarının 7-8 derece civarında artması bekleniyor. Fakat bu sıcak havanın da etkisinin çok uzun sürmeyeceği ve önümüzdeki hafta yeniden yağışlı havaların etkili olacağı belirtildi.

Özellikle Pazar ve Pazartesi günleri sıcaklıkların sonra ermesiyle gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı ve sıcaklıkların birkaç derece düşeceği tahmin ediliyor.

Habertürk'ten Hüseyin Öztel'in haberine göre; İstanbul’da güneşli geçecek perşembe, cuma ve cumartesi günleri sıcaklık adım adım artacak. En sıcak gün 5 Ekim Cumartesi, termometre gündüz gölgede 30°C civarı ölçülecek. Pastırma sıcakları denilen sıcak havaların etkisi bu haftanın sonuna kadar etkili olacak.

Hilal Baldemir