Meteoroloji’den uyarı geldi: Hafta sonu sağanak yağışa hazır olun!

Ekim ayının neredeyse yarısına gelinmesine rağmen yurdun birçok yerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Özellikle Marmara Bölgesinde eylül ayının yağışsız geçmesi üzerine barajlardaki su seviyesinin riskli seviyede olması endişe verirken ekim ayıda şu ana kadar yağışsız geçti. Ancak Meteoroloji son hava tahmin raporunda hafta sonu için Marmara’da sağanak uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 11:04

Yurt genelinde ekim ayına da eylül ayında olduğu gibi sıcak bir giriş yapıldı. Yağışların uzun yıllar oranına göre oldukça düşük bir seviyede kalması endişe uyandırırken ekim ayının geri kalanında yağış görülüp görülmeyeceği merak konusu oldu.

Tüm hafta boyunca etkisini gösteren sıcak hava, İstanbul, çevre iller ve Ankara dahil olmak üzere birçok ilde hafta sonu yerini sağanak yağışa bırakıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul ve Ankara ile birlikte birçok il için hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. 12 Ekim Cumartesi günü başlaması öngörülen sağanak yağış, özellikle Marmara ve Orta Karadeniz'de etkili olacak.

Sağanak yağışla birlikte hava sıcaklıklarında ciddi bir değişim beklenmiyor. Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.