META’dan devrim niteliğinde özellik! Artık WhatsApp’tan da paylaşılacak

Sosyal medya devi META sahibi olduğu Instagram, Facebook'a ek olarak WhatsApp için de çapraz paylaşım özelliğini getirmeyi planlıyor. Kullanıcılar, bu yeni özellik ile yakında Instagram hikâyelerini WhatsApp durumda da paylaşabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 13:52

Mark Zuckerberg’in kurucusu olduğu META bünyesinde bulunan sosyal medya platformlarına yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Buna göre Instagram, kullanıcıların hikâyelerini doğrudan WhatsApp durumlarında paylaşmalarına olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor.

Bu özellik, henüz geliştirme aşamasında bulunuyor, fakat yakın zamanda kullanıma sunulması bekleniyor. Kullanıcılar tarafından oldukça talep edilen bu özellik META tarafından yapılacak en büyük yeniliklerden biri olacak.

Şu anda, Instagram hesabınızda paylaştığınız hikâyelerinizi WhatsApp'ta paylaşabilmek için, hikâye ekran görüntüsünü almanız ve ardından WhatsApp'ta göndermeniz gerekiyor.

Bu yeni özellik ile kullanıcılar, bu adımlarla uğraşmadan doğrudan Instagram'dan paylaştıkları hikâyeleri WhatsApp'ta da eş zamanlı olarak paylaşabilecekler.

YENİ ÖZELLİK NASIL ÇALIŞACAK?

Kullanıcılar, Instagram ’da hikâyelerini paylaşırken WhatsApp'ı tıpkı Facebook gibi bir seçenek olarak görebilecekler. Hikâyeler, WhatsApp durumlarında orijinal formatlarında paylaşılacak ve kullanıcılar, kimlerin hikâyelerini görebileceğini kontrol edebilecek.

Bu yeni özelliğin, Instagram ve WhatsApp kullanıcıları için çok beklenen bir özellik olduğu biliniyor ve birçok avantajı olması bekleniyor.

Kullanıcılar, bu yeni özellik sayesinde içeriklerini daha kolay bir şekilde paylaşabilecek ve platformlar arasında geçiş yapmadan daha geniş bir kitleye ulaşabilecekler.

Hilal Baldemir