Geçtiğimiz hafta Salı günü İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Valiler Toplantısında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’te konuşma yaptı. Şimşek yaptığı konuşmada özellikle valilere kamuda tasarruf kurallarına uymaları konusunda ricada bulundu.
Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun yaptığı habere göre; tasarruf tedbirlerinin valilikler için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Mehmet Şimşek, "Hepiniz tasarruf tedbirlerine uymakla mükellefsiniz. Taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar bu alanda hassasiyet gerekiyor. 2024 yılında biz bütçeye tam uyarsak 2,7 trilyon lira açık vereceğiz. O açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçla. Borçla finanse etmek bugünkü yüksek faiz sürecinde memleketin imkânlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi demektir. O yüzden sizin de üzerinize görev düşüyor. Ben defterlerimi son sayfasına kadar kullanıyorum. Beyaz kağıt falan kullanmıyorum. Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına her alanda mecburuz" ifadelerini kullandı.
Yerel yatırımların takibinin çok değerli olduğunu da belirten Bakan Mehmet Şimşek, "Bir yerde kayıt dışı faaliyet fark ederseniz bizi yönlendirin. Eğlence sektörü denetimleri konusunda vereceğiniz destek önemli. Kayıt dışı satılan malların tespiti, kira gelirleri, günübirlik kiralamalar konusu. Akaryakıt, tütün, alkollü içkiler kayıt dışılığın inanılmaz cazip olduğu alanlar..." ifadelerini kullandı.
"Makam araçlarınızı satıp Togg alabilirsiniz"Toplantının ardından Valilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek'in bazı valilerin TOGG satın almak istediğini söylemesi üzerine, "Makam araçlarınızı satıp, TOGG alabilirsiniz" dediği kaydedildi.
Hilal Baldemir