Medipol Üniversitesi öğrencilerinden Yalova’ya teknik gezi

Gerçekleştirilen teknik gezi ile Yalova’ya gelen İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul'un aşırı popülasyon sorununu çözme hedefiyle ilin önemli noktalarını gezdiler.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 04:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 04:43
https://www.yalovahayat.com/

İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, İstanbul'un aşırı popülasyon sorununu çözme hedefiyle Yalova'ya teknik bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler, İstanbul'un çevresindeki illerin iş birliğiyle bu sorunu ele almayı amaçladılar. Ziyaretleri kapsamında öğrenciler, Yeşil Körfez Su Birliği'ne bağlı arıtma tesisinin teknik bakımını incelediler ve Yalova'da kullanılan teknolojilerin etkinliğini değerlendirdiler. Ayrıca, bölgedeki deprem riski göz önüne alınarak kriz senaryolarına hazırlıklı olup olmadıklarını değerlendirdiler. İkinci durakları Akkök Holding'e bağlı Akkim Beton Kimyasalları Laboratuvarı oldu. Burada, Yalova'da gerçekleştirilen araştırma-geliştirme çalışmalarının inşaat endüstrisine katkıları hakkında bilgi aldılar. Son olarak, Yürüyen Köşk gibi Yalova'nın tarihi miraslarından biri olan Atatürk’ün evini ziyaret ettiler. Öğrenciler, ziyaretleri boyunca kendilerine ev sahipliği yapan tüm kurumlar ve kişilere teşekkürlerini ilettiler.

Ziyaretler dolayısıyla konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Öğrenci Temsilcisi İbrahim Çevikgil, şu değerlendirmelerde bulundu; “İstanbul’un popülasyon sorununun çözümünün çevre illerin paydaş olmasıyla mümkün olduğunu ve Yalova’nın özellikle büyük ölçüde önemli olduğunu, geleceğin İnşaat Mühendisliği yani bir bakımdan geleceğin şehir planlamacıları olarak belirtmek istiyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu’nun ve akabinde Osmangazi Köprüsü’nün kullanılmasıyla araçla ulaşımın boğaz şeridinden Yalova merkeze 1 saat 15 dakika vakit almasıyla birçok İstanbullunun konaklamak için bir alternatif olarak Yalova’yı değerlendirebileceğini düşünmekteyiz. Bugün ulaştığımız verilerle boğaz şeridinden Beylikdüzü gibi İstanbul halkının büyük ölçüde konaklama ihtiyacını sağlayan bölgeye ulaşımının, trafiğin iş çıkışı saati olan 17.00-18.00 sularında gidişin araçla yaklaşık 1 buçuk- 2 saat bazı durumlarda 2 buçuk- 3 saate vardığı bilgisini ediniyoruz. Bürokrasinin katkısıyla bu bağlamda Yalova için çeşitli tanıtım ve projeler için medeniyetin olduğu her yerde olmamız gerektiğini inanan sadece inşaat terimiyle değil tam doğru tabiriyle medeniyet mühendisliği öğrencileri olarak her daim sorumluluk almaya hazırız, hazır olacağız.

Yalova eşsiz bir cevher İstanbul’un aşırı pahalılaşması durumu da bu durumu destekler nitelikte.  İstanbulluların kendilerini hem ekonomik rahatlama doğrultusuyla hem de İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaşabileceği gerçeğini fark etmesinin uzun sürmeyeceğinden eminiz. Bu minvalde Yalova esnafının, konut sektöründeki müteahhitlerin ve özellikle Yalova bürokrasisinin en alttan en üstte olan mensuplarının bu doğrultuda gerekli çalışmalarla ön ayak olması ve bir vizyon hareketi olarak Yalova’nın dokusunu bozmadan bir alternatif olabileceğini yerel halka, tüm İstanbul halkına duyurulması ve doğru planlama konusunda destek olmalarını beklemekteyiz. Bir sahil şeridi olan Yalova’nın deniz turizminde Galataport’a gelen cruise gemilerinin bir uğrak noktası olabileceğini düşünmemezlik edilmesi bile Yalova için büyük bir ihanet olduğu düşüncesindeyim. Can Yücel’in belirttiği gibi; ‘Vakti gelince gitmenin adıdır, gün batımı. Ömürden, gönülden, günden.’ Yalova’nın gün batımını izlemek İstanbul halkı için şehirden gitmek değil, bir rahatlamaya ulaşmak gerçek olmalı ki; İstanbul yaşanabilecek, Yalova ise kalkınabilecek bir il olsun.”