MARTEST proje ekibinden Vali Kaya’ya ziyaret

Yalova Belediyesi'nin de 2024 yılı mart ayında imzaladığı protokol ile proje ortağı olduğu MARTEST Projesini yürüten ekip, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 12:09
https://www.yalovahayat.com/

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) ve Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı (JST) tarafından finanse edilen "Afetlere Karşı Dirençli Toplumlar Oluşturmak İçin Araştırma ve Eğitim Merkezi Kurulması Projesi-MARTEST" çerçevesinde Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Bülent Akbaş, Prof. Dr. Selçuk Toprak, Dr. Ceren Özer Sözdinler, Dr. Ahmet Anıl Dindar, JICA’dan Sho Amemiya, Hyogo Üniversitesi’nden Doç. Dr. Masahiro Sawada, Kagawa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yoshiyuki Kaneda ve Doç. Dr. Chikako Isouchi, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Vali Dr. Hülya Kaya, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Afetlere karşı dirençli toplumlar oluşturmak için yapılan bu tür projeler, toplumumuzun güvenliği ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yalova olarak bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz ve tüm kurumlarımızla birlikte bu projeye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Proje ekibi, Vali Kaya’ya proje kapsamındaki ilerlemeler ve gelecek planları hakkında bilgi verdi. Proje ekibi MARTEST Projesinin amacının, afetlere karşı daha dirençli toplumlar oluşturmak ve bu doğrultuda eğitim ve araştırma faaliyetleri yürütmek olduğunu ifade etti. Ziyaret sırasında projeyle ilgili çeşitli detaylar ve iş birliği fırsatları da ele alındı.

Ziyaretin sonunda, Vali Kaya, MARTEST ekibine çalışmalarında başarılar dileyerek projeye verdikleri katkılar için teşekkür etti. Proje ekibi, Vali Kaya’nın desteklerinin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, iş birliğinin devam edeceğini ifade etti.