Marmara kara teslim oluyor! İşte uyarı yapılan iller

Bu sabah itibariyle yurdun birçok kentinde görülen kar yağışı hafta sonu Marmara için de karın habercisi oldu. Afet Koordinasyon Merkezi, hava sıcaklıklarının 2-4 derece arasında düşeceğini aktararak pazar günü İstanbul'da kar yağışı beklendiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bugün için 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 12:12

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi haftalardır kar yağışı bekliyor fakat hava sıcaklıkları neredeyse mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Dün akşam saatlerinde Batı Karadeniz’de başlayan kar yağışı bu sabah saatlerinde Ankara’nın yüksek kesimlerinde de etkisini gösterdi.

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, pazar günü akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı beklendiğini duyurdu.

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin genelinde hafta sonu itibariyle Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının 2-4 derece arasında soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, bununla birlikte il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor.

Marmara genelinde Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü ise karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren de kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan illerde kar, karla karışık yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller ise sırasıyla şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

Hilal Baldemir