Marmara Denizi'nde deprem mi oldu? En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? 7 Kasım

Gece saatlerinde yaşanan deprem sonrası vatandaş arama motorlarında Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerini inceliyor. Marmara Denizi'nde gerçekleşen deprem sonrası insanlar araştırmaya başladı. Peki Marmara Denizi'nde deprem mi oldu? En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? İşte cevapları...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 23:44
https://www.yalovahayat.com/

Gece saatlerinde yaşanan deprem sonrası vatandaş arama motorlarında  Kandilli Rasathanesi ve AFAD  verilerini inceliyor.  Marmara Denizi'nde gerçekleşen deprem sonrası insanlar araştırmaya başladı. Peki Marmara Denizi'nde deprem mi oldu?  En son nerede, kaç şiddetinde deprem oldu?  İşte cevapları...

AFAD, 23,05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde depremin gerçekleştiğini duyurdu. Bunun yanı sıra bugünde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde iki küçük deprem meydana gelmişti. 

Bugün Çınarcık'ta iki deprem

Bir süredir suskun olan Kuzey Anadolu Fay Hattı suskunluğunu bozdu.Bugün merkez üssü Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru beldesi açıkları olarak belirlenen 2 sarsıntı yaşandı. İlk sarsıntı Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 2,4 büyüklüğünde ölçüldü. Saat 12.33’de meydana gelen bu sarsıntıyı 2 dakika sonra aynı lokasyondaki 2,1 büyüklüğündeki bir diğer deprem daha izledi. Her iki sarsıntı da beldede hissedilirken her hangi bir panik yaşanmadı.

Derinlik 4.33

Son olarak AFAD, bugün bir yeni depremi duyurdu. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre saat 23.05 sıralarında olan depremin  büyüklüğü 4.1 olarak açıkladı. Yaşanan deprem yerin 4.33 kilometre derinliğinde gerçekleşti.