Makine İhtisas OSB içerisine 16 derslikli Meslek Lisesi açılacak

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde, 16 derslikli Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi kurulacak. Projenin protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı'nda önümüzdeki hafta imzalanacak

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 14:37

Yalova Makine İhtisas OSB, eğitim kurumları ile uyum içerisinde çalışmalarını sürdürürken bu anlamda ülkedeki örnek OSB'lerden biri olarak dikkat çekiyor. Yalova Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan OSB, şimdi de Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışarak, OSB içerisine taşınacak olan Mühendislik Fakültelerinden sonra, 16 derslikli Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni hayata geçirecek. Bu yeni eğitim kurumu, OSB'nin ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirirken, bu öğrenciler hem bölgedeki fabrikalarda staj yapma fırsatı bulacak hem de mezuniyet sonrası istihdam edilecekler.

Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, sosyal medya hesabından proje hakkında paylaşımlarda bulunarak, projeye dair detayları kamuoyuyla paylaştı. Özdemir, yaptığı açıklamada, "Haftaya bugün yine çok özel günlerimizden biri olacak. Milli Eğitim Bakanlığımızla bir protokol imzalayacağız. 16 derslikli meslek lisesi ve meslek eğitim merkezini OSB'miz içerisinde hayata geçireceğiz. Fabrika formunda olacak meslek lisesi projemizi hazırlamaya başladık bile” dedi.

Bu gelişme, hem Yalova'da hem de bölge sanayisi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Eğitim kurumlarıyla olan bu iş birliği, OSB'nin büyümesine ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlayacak.