MAG-DER Yalova ''Çare sizsiniz''

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), sosyal medya üzerinden yapmış olduğu açıklamada bir kez daha eğitimin önemine değindi ve ‘’Çare sizsiniz’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 06:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 06:24

Deprem bölgesinde yer alan şehrimiz Yalova’da, sık sık eğitimler gerçekleştiren ve bu eğitimlerin önemi hakkında açıklamalarda bulunan MAG-DER, Yalova genelinde gerçekleştirdiği afet farkındalık eğitimlerine devam ederken, aynı zamanda da sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarla vatandaşlara afet bilinci kazandırmayı hedefliyor.

Afetlerle baş etme konusunda toplumun aktif katılımını teşvik eden MAG-DER, "Çare Sizsiniz" mesajıyla her bireyin afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. Bu mesajlar, Yalova'da yaşayanların ve çevre bölgelerin afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla önemli bir rol oynuyor.

‘’Seyirci değil katılımcı olalım’’

MAG-DER Yalova tarafından yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi, ‘’7-7.6 büyüklüğünde deprem oldu, bölgede çok fazla bina yıkıldı, i̇nsanlar enkaz altında kurtarılmayı bekli̇yor haberi̇ni̇ duysanız, neden eği̇ti̇m almadım di̇ye üzülür müsünüz? Hazırlıklı olalım, çare si̇zsi̇ni̇z! Eğer örgütlenmez, deprem öncesi̇nde sırasında ve sonrasında neler yapmanız gerekti̇ği̇ni̇ bi̇lmezseni̇z, çaresi̇z kalırsınız. Seyi̇rci̇ deği̇l katılımci olalım.’’

Murat Can Aytemur