Kuvvetli sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı sıcaklıklar daha da düşecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Perşembe ve Cuma günü için hava tahmin raporunu yayınladı. Buna kuvvetli sağanak yağışın beklendiği iller, Bursa, Balıkesir, Edremit Körfezi ve Çanakkale'nin güney çevreleri. Cuma gününden itibaren ise İstanbul dahil olmak üzere sıcaklıklar 6 ila 8 derece düşecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:00

Kasım ayı ile birlikte Türkiye genelinde hissedilen soğuk havalar ve sağanak yağışlar etkisini artırmaya devam ederken Cuma günü ile birlikte hava sıcaklıkları 6-8 derece arasında düşecek. Türkiye’nin birçok kesiminde ise sağanak yağış bekleniyor.

Kısa sürede düşen sıcaklıklarla birlikte sağanak yağış ve bazı bölgelerde kar yağışı yurdu etkisi altına almış durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre; ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu, (Erzincan hariç) Doğu Anadolu , (Ş.Urfa hariç) Güneydoğu Anadolu'nun sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara’da kuvvetli yağış etkisini gösterecek

Genellikle yağmur ve sağanak yağış, Doğu Anadolu bölgesinin doğu kesiminde ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Marmara'nın güneyinde kuvvetli olması bekleniyor.

Cuma ve cumartesi günleri ise İstanbul dahil sıcaklıkların 6 ila 8 derece birden düşmesi bekleniyor. Kar İstanbul’un kapısına bu hafta sonu dayanacak.

Bugün için yapılan uyarıya göre öğle saatlerinden sonra beklenen yağışların Bursa, Balıkesir ve Edremit Körfezi ile Çanakkale'nin güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Hilal Baldemir