Koreli araştırmacılardan Yalova Üniversitesi’ne ziyaret

Yalova Üniversitesi, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Kore’den gelen heyeti konuk etti

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2024 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2024 13:54

Kore Cumhuriyeti ‘The Gyeongsangbuk-do Agricultural Research & Extension Services’ ile Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü arasında ikili iş birliği çerçevesinde yürütülen ve Yalova Üniversitesi'nin de ortak olduğu “Türk Trabzon hurması için kurutma teknolojisi geliştirilmesi ve Kore hurmasının Avrupa pazarına girişine yönelik tüketici tercihleri anketi” adlı projenin yarıyıl değerlendirme çalışmaları için Koreli araştırmacılar Yalova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi, projeyle ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere Koreli araştırmacılarla bir araya geldi. Proje bilgilendirme toplantısında, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Tunçkal ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Zekiye Göksel de hazır bulundu.

Yürütülen proje kapsamında, Türk Trabzon hurmasının kurutma teknolojilerinin geliştirilmesi ve Kore hurmasının Avrupa pazarına girişi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Ziyaretin ardından, iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve projenin başarıyla tamamlanması hedefleniyor.