Köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? Karayolları açıklama yaptı

Yap-işlet-devret köprülerine ilişki temmuz ayında zam yapılacağına dair haberler sosyal medyada gündem olurken vatandaşlar resmi bir açıklama bekliyordu. Karayolları Genel Müdürlüğü sosyal medyada iddia edilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:48

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kamu-Özel Sektör İşbirliği Modeli ile yapılarak trafiğe açılan ve Görevli Şirketler tarafından işletilmekte olan yap-işlet-devret otoyol ve köprülerde geçiş ücretlerinde zam yapıldığını iddia eden haberlere medyada yer verildiğini paylaştı.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklayan KGM, mayıs ayında güncellenen ücret tarifesine göre, Osmangazi Köprüsü geçişinin 399 lira olduğunu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 49 TL, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçiş ücretinin de 419 TL olduğunu açıkladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, ücretlerin artırıldığı haberlerinin asılsız olduğu ve tarifenin değişmediği bilgisi paylaşıldı.

"ÜCRETLERDE HERHANGİ BİR GÜNCELLEME YAPILMADI"

Bahse konu paylaşımların gerçeği yansıtmadı belirtilen açıklamada "1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinde herhangi bir güncelleme yapılmamıştır.

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ"

15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uygulanan geçiş ücretleri, Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde kamuoyuna açık bir şekilde yer almaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verildi.

Hilal Baldemir