Konuk ekipler Bonsai Müzesi’ne hayran kaldı

TUFAG 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılan Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay'dan gelen ekipler, Türkiye'nin ilk ve tek Bonsai Müzesi'ni ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 01:22

TUFAG 37. Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında Yalova’ya gelen yabancı ülkelerin ekipleri, Türkiye’nin ilk ve tek Bonsai Müzesi’ni ziyaret ettiler. TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak ve ekipleri müzeye gelişlerinde Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel tarafından karşılandı. Ekipler, müzede sergilenen bonsaileri ilgiyle izlediler, müze ve bonsai sanatı hakkında Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel'den bilgiler aldılar. Yalova'nın yeşil ve mavinin iç içe olduğu çok güzel bir kent olduğunu ifade eden konuk ekipler, ülkenin ilk ve tek Bonsai Müzesi’nin ise nadide bir deneyim sunduğunu ifade ettiler. Yalova'ya ve Bonsai Müzesine hayran kaldıklarını belirten konuk ülkelerden gelen ekipler, her yerde bu müzeden bahsedeceklerini de ifade ettiler. 

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ise, "Böyle güzel bir festivalde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ekipleri Yalova'da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bonsai Müzemizin de misafirlerimizden büyük ilgi görmesi bizi gururlandırıyor. Yalova'nın doğal güzelliklerinin yanında kültürel ve sanatsal değerlerimizi de dünyayla buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.