Komuta Kontrol Merkezi Personeline yönelik verilen eğitime Yalova’dan da katılım sağlandı

Bursa Bölge Eğitim Araştırma Uygulama ve Simülasyon Merkezi’nde 'Tıbbi Acil Çağrı Yönetimi Komuta Kontrol Merkezi Eğitici Eğitimi' düzenlendi. Gerçekleştirilen eğitime Yalova’dan da katılım sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2024 04:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2024 04:17

Bursa Bölge Eğitim Araştırma Uygulama ve Simülasyon Merkezi’nde 'Tıbbi Acil Çağrı Yönetimi Komuta Kontrol Merkezi Eğitici Eğitimi' düzenlendi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen eğitime; Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Yalova illerinden sağlık çalışanları katıldı. Komuta Kontrol Merkezlerinde görevli sağlık personellerine yönelik standart sağlamak ve 112 ambulanslarının olay yerine ulaşana dek telefon ile ilkyardım uygulamalarının erken başlatılması adına 81 ilde yaygınlaştırılması planlanan eğitimlere eğitimci yetiştirmek için düzenlendi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen bu eğitimler, 112 hizmetlerinin kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını amaçlıyor. Yalova'nın da katılımıyla gerçekleşen bu çalışmada, sağlık çalışanlarının bu önemli eğitimlerden yararlanması ve daha etkin bir şekilde hizmet sunmaları hedefleniyor.

Murat Can Aytemur