Kaymakam Bilgin, “Milletimiz 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya meydan okudu”

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 11:06
https://www.yalovahayat.com/

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yayınladığı mesajda Türk milletinin tarih boyunca birçok badireler atlattığını ve çok çetin mücadelelerde bulunduğunu hatırlattı.

“Bu aziz millet her zaman bir ve beraber olmayı bilmiş”

Türk milletinin vatanı bildiği topraklarda yaşarken, geleceğini inşa ederken, yaşadığı toprakları namus bildiğini ve bu uğurda canını vermekten asla çekinmediğini vurgulayan Kaymakam Bilgin, “Bizi biz yapan değerlere sımsıkı sarılan milletimiz, birlikte yaşadığı toplumlarla gönül bağı kurmuş, hak ve adaletle mücadele etmiş, bir olmuş, diri olmuştur. Bu aziz millet, devletinin ve milletinin bekası söz konusu olduğunda her zaman bir ve beraber olmayı bilmiş, Malazgirt'te, Çanakkale de olduğu gibi tüm zorlukların üstesinden iman gücüyle birlikte gelmeyi başarmıştır. Günümüze geldiğimizde, 15 Temmuz alçaklığına karşı duran, kendisini tankların önüne siper eden ruh aynı ruhtur. Bu ruh, 15 Temmuz gecesi, hainlere karşı tekrar dirilmiş ve tüm dünyaya meydan okumuştur.” dedi.

“Aziz milletimiz, vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır”

Türk milletinin günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıktığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırdığını belirten Kaymakam Ömer Bilgin, “Rengini Şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle kendini siper ederek, darbe teşebbüsünde bulunanların hedeflerine ulaşmalarını engellemiştir. Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.” şeklinde konuştu.

“Aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum”

15 Temmuz gecesi hainlere karşı devletinin yanında olan tüm vatandaşların tek vücut olduğunu aktaran Ömer Bilgin, “Akıllara milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri gelmiştir. ‘Asım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ O gece milletimiz, namus bildiği değerleri çiğnetmedi. 15 Temmuz bize sadece o karanlık geceyi değil, onunla birlikte ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm bu hadiseleri hatırlatması gereken bir semboldür. Bu duygu ve düşüncelerle FETÖ/PDY terör örgütünün kalkıştığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, devletinin, milletinin istiklali ve istikbali için canı ortaya koyan aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve afiyet diliyorum. Milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkmak için meydanları dolduran Aziz Milletimizi saygıyla selamlıyorum.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat