Karaçam: Amacımız depremi hatırlatmak değil Vatandaşımıza bir şeyler öğretmek

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, 2006’dan beri 17 Ağustos anma etkinliklerini hiç aksatmadıklarını belirtti ve ‘’Amacımız depremi hatırlatmak değil Vatandaşımıza bir şeyler öğretmek’’ diye ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 03:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 03:33

MAG-DER Yalova Başkanı Sabri Karaçam, bir kez daha depreme dikkat çekti ve vatandaşları önemli konular hakkında uyardı. Şimdiye kadar çok sayıda eğitim ve tatbikatla vatandaşlara ısrarla eğitimin öneminden bahseden Karaçam, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin 25. Yıl dönümü yaklaşırken yaptığı paylaşımla vatandaşlara seslendi.

Karaçam, vatandaşların deprem konusunda bilinçlenmelerini ve hazırlıklı olmalarını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, ‘’2006’dan beri 17 Ağustos anma etkinliklerini yapıyoruz hiç aksatmadık. Amacımız depremi hatırlatmak değil Vatandaşımıza bir şeyler öğretmek. Gerçekten Maraş'ta gördük çok büyük ve kötü bir yıkımdı. Enkazlar da genelde yatakla beton arasında sıkışarak ölümler olmuştu. Her çıkardığımızda yatağın yanına bakıyorduk tam bir yaşam üçgeni. kendini yatağın yanına bıraksa kurtulacak şu an aramızda olacaktı’’ ifadelerine yer verdi.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Sözlerine devam ederken eğitimin önemini bir kez daha vurgulayan Başkan Karaçam sözlerinde şu ifadelere yer verdi, ‘’Tarihini hatırlamıyorum anıttayız. Sürekli Afet Farkındalık eğitimi veriyoruz. Kalabalık bir topluluk izliyor soru soruyor. O ara belediyenin ikram aracı geldi. Bir anda kalabalık dağıldı az miktarda insan kaldı. O yıldan beri Mini Amfide stant açıyor anıta gece yürüyüşümüzü yapıyor, vatandaşın acısına ortak oluyoruz ve dağılıyoruz. Önerim şu: ikram yerine vatandaşımıza afet farkındalık bilgilerini ikram edelim. İnsanlarımıza doğruyu gerçeği öğretelim. Karşılığında katılım belgesi verelim. İnsan yemediği sürece 1 hafta yaşar, ama bilgisizlikten olası depremlerde ölüm oranları artar.’’

Karaçam eğitimlere devam edeceklerini belirtirken vatandaşı duyarlı olmaya ve afet farkındalık eğitimlerine katılım sağlamaya davet etti. MAG-DER'in çalışmaları, toplumsal bilinçlenme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olma konularında önemli bir rol oynamaktadır.

Murat Can Aytemur