Kaçak göçmenleri taşıyan bot Ege’de battı! Ölü ve kayıplar var

Türkiye’nin Ege kıyılarından Yunanistan’a kaçmak için lastik bota binen kaçak göçmenler Midilli Adası yakınlarındayken botun batması sonucu denize düştüler. İlk belirlemelere göre üç göçmen hayatını kaybetti, 8 göçmen yaralı kurtarıldı, denizde kaybolan göçmenler için ise arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 12:08

Türkiye’nin Ege kıyılarından umut yolculuğuna çıkan kaçak göçmenleri taşıyan lastik bot Midilli Adası yakınlarındayken fırtınanın etkisiyle battı. Midilli Adası’nda yayın yapan haber sitesi www.lesvosnews.net sitesinin yayınladığı haberde, göçmenleri taşıyan lastik botun Midilli Adası’nın 10 kilometre kuzeyindeki Thermi Agios Georgios sahili yakınındaki deniz alanında fırtınaya yakalanarak battığını yazdı.

Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine giden sahil güvenlik ekipleri kıyıya vurmuş Afrika kökenli 25-30 yaşlarında iki erkek ve bir kadının cesedine ulaştı.

Bölgede karadan ve denizden yapılan arama çalışmalarında 8 göçmen yarı baygın vaziyetteyken bulunarak Midilli Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk bilgilere göre botta 36 kişinin bulunduğu tespit edildi.

Bölgede hala devam eden şiddetli fırtınaya rağmen denizden, karadan ve havadan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve 25 göçmenin kayıp olduğu aktarıldı.

Hilal Baldemir