Jandarma denetimleri cayrokopter ile yapacak

Ülkemiz genelinde otoyollarda asayiş ve trafik hizmetlerinin tek kolluk kuvveti tarafından yürütülmesi talimatıyla birlikte, 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren Jandarma Genel Komutanlığı bu görevleri devraldı. Denetimler, teknolojik olanaklar kullanılarak gerçekleştirilecek

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 15:41

Jandarma Genel Komutanlığı, otoyollarda güvenliği sağlamak ve vatandaşların emniyetli seyahatlerini temin etmek amacıyla havadan trafik denetimlerine başladı. 19 Ekim 2024 tarihinde, 14.00-16.00 saatleri arasında cayrokopter adlı hava aracı ile O-05 Gebze-İzmir Otoyolunda Yalova bölgesi de dahil olmak üzere denetimler yapıldı.

Eş zamanlı olarak, Yalova Otoyol Jandarma Komutanlığı Osmangazi Köprüsü gişelerinde kara yolu üzerinde denetim gerçekleştirdi. Bu adım, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik kurallarına uyumu artırmak amacıyla teknolojik araçlardan daha fazla yararlanılacağını gösteriyor.

Yalova Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda devam edecek denetimlerde, cayrokopter gibi ileri teknolojiye sahip araçların kullanımı artacak. Bu denetimlerin, yol güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.