İYİ Parti gözünü Yalova Belediyesine dikti... İYİ Parti Yalova'da ittifak yapacak mı? Yalova İYİ Parti'nin yerel seçimlerde tavrı ne olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız seçime kendi parti logomuzla gireceğiz demesinden sonra siyaset arenası kızıştı. İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 00:46
https://www.yalovahayat.com/

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde İyi Parti çıkaracağı aday ile seçimleri kazanırsa Yalova’da neler değişecek ve nelere çare olacağını, İyi Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir’e sorduk ve sizler için haberimizde derledik.

“Halkın belediye başkanı olacak”

Sormuş olduğumuz İyi Parti Yalova’da yerel seçimleri kazanırsa neleri değiştirecek, nelere çare olacak sorusuna İyi Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir şu şekilde cevap verdi “Öncelikle şunu söylemek istiyorum, halkın belediye başkanı olacak, Yalova, ilde ve ilçelerde halktan kopuk olmayan, milleti temsil eden bir belediye başkanına sahip olmuş olacak” dedi ve İyi Parti Yalova’da yerel seçimleri kazanırsa neler gerçekleşeceği ile ilgili konuşmasına devam etti. “Yalova’da insanlar afetlere ve depremlere karşı çok daha güvenli bir şehirde yaşayacak.  Bunun için gerekli çalışmaları yapacaklar. Şehrin problemlerine hâkim, o işe liyakatli insanlardan oluşan bir yönetim kadrosu görecekler. İnsanların problemlerini meclise taşıyan, mecliste problemlere çözüm arayan bir yönetimle karşı karşıya kalacaklar. Yalova’nın dertlerine değinen, her daim sokağın içinde olan, insanlarla devamlı irtibatta olan ve onların sesini duyup hizmete dönüştüren, projeye kavuşturan bir yönetim planı düşüncemiz var. İl ve ilçelerde seçeceğimiz belediye başkanlarımızın da bunu en iyi şekilde yerine getirecekleri konusunda eminiz.” 

“İttifakı milletimiz ile yapacağız”     

Ek olarak başkan kendir son günlerde sıkça “yerel seçimlerde ittifak yapacak mısınız” sorusu ile karşı karşıya geldiklerini belirterek “Evet biz ittifak yapacağız ama ittifakı milletimizle yapacağız, halkla yapacağız. İnsanların gönlüne gireceğiz, onların sesine kulak vereceğiz, milletimizin sesi ile hizmetkâr olacağız” dedi ve “Bizim en kıymetli ittifakımız milletimiz ile yapılan ittifaktır, bu nedenle de üçüncü yolu Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener çizmiştir. İkili kutuptan insanları kurtarmak için bu yola çıkarak, en doğru kararı halkın vereceğine inanıyoruz. Bizim için her zaman halkımızın verdiği karar geçerlidir, doğrudur. Yeni bir yol haritası için biz bütün teşkilatlarımız ile beraber hazırız ve yapılanmamızı 31 Mart seçimlerine göre hazırlıyor ve çerçevesini çiziyoruz” diye ekledi. Haber/ Murat Can Aytemur