İsrail ordusuna ait tanklar Gazze sınırında! Kara harekatı başlıyor!

İsrail medyasından yapılan habere göre İsrail ordusu kara harekatı için Gazze sınırında bekliyor. Kara harekatının an meselesi olduğu Gazze’de yaşayan 1.1 milyon sivilin yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmeleri istendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2023 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2023 10:43
https://www.yalovahayat.com/

İsrail’in günlerdir üzerine düşündüğü kara harekatının bugün başlaması bekleniyor. İsrail medyası, İsrail’deki silahlı güçlerin abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatını başlatmaya hazırlık yaptığı aktarıldı.

İsrail televizyonlarına ait Kanal 14’ün internet sitesinde yer alan bir haberde, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze’ye karadan bir operasyon düzenleme hazırlığında olduğunu fakat siyasi düzeyde bir onay beklediği aktarıldı.  “Karadan harekat onaylanırsa İsrail kuvvetleri birkaç ay daha orada (Gazze’de) kalmaya hazır” ifadelerine yer verilen raporda, “Ordunun bu aşamadaki açık hedefi Gazze Şeridi’ni silahsızlandırmaktır” değerlendirmesi yapıldı.

Konuya ilişkin İsrail’in resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı ve kara harekatı başlatılacağına yönelik net bir bilgi henüz gelmedi.

‘Gazze’yi boşaltın’ çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’deki sivillerden 1,1 milyonunun yerlerinden ayrılarak bölgenin güneyine geçmelerini istediğini bildirdi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, “Bunun aynı zamanda BM personeli ve aralarında okullar ve sağlık merkezlerinin de bulunduğu BM tesislerinde kalan kişiler için de geçerli olduğu duyuruldu”

Ayrıca İsrail, Gazze sınırının birkaç kilometre mesafesinde bulunan Sderot Yahudi yerleşim biriminde nüfusun yüzde 60’ını da bölgeden tahliye etti.

Hilal Baldemir