İsrail’de kadın çocuk ayrımı yok! Çocuk hastanesini ve konvoyu vurdu!

İsrail’in Filistin’e havadan saldırıları durmaksızın devam ediyor son olarak Filistin’de bulunan Durra Çocuk Hastanesinin İsrail savaş uçakları tarafından atılan fosfor bombalarıyla vurulduğu öğrenildi. Gazze İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu en az 70 kişi öldü, 200'den fazla yaralı var” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2023 11:00
https://www.yalovahayat.com/

İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşta bugün 8’inci gün iki ülke arasındaki gerilim bir an olsun azalmıyor. Peş peşe bombalı saldırılar devam ediyor ve her iki taraftan da çok sayıda sivil hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Son olarak Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığının facebook hesabında, Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan bir açıklama yayınlandı. Eşref el-Kudra açıklamasında şehrin doğusunda bulunan Durra Çocuk Hastanesinin İsrail askeri güçleri tarafından fosfor bombası ile vurulduğunu paylaştı ve daha fazla ayrıntıya yer vermedi.

Konvoyda en az 70 ölü

Ayrıca Filistin İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre İsrail’in saldırılarından kaçmak için evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinli vatandaşlar İsrail bombalarının hedefi oldu.

Yerinden edilmiş Filistinlilerden oluşan kalabalık konvoya düzenlenen saldırıda en az 70 kişinin öldüğü, 200’den fazla kişinin de yaralandığı öğrenildi. Filistin resmi haber ajansı Wafa, saldırıyı “yeni bir katliam” şeklinde niteledi.

Haberde yer alan bilgilere göre kafilede yerinden edilmiş Filistinli vatandaşların bulunduğu ve Gazze’nin güneyine ulaşmak için yollara düştüğü sırada Salahaddin ve Reşid Caddelerinde hareket halindeyken oluşturdukları 3 ayrı kafileye de saldırıldığı aktarıldı.

Hilal Baldemir