İŞKUR’DAN işverenlere müjde

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, Resmi Gazete’de yayınlanan aktif işgücü yönetmeliği değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Dede, yeni düzenlemelerle kurs ve programlardan daha fazla sayıda vatandaşın faydalanacağını ve işgücü piyasasının gelişimine katkı sağlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 10:50
https://www.yalovahayat.com/

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, yaptığı açıklamada, kurumun aktif istihdam hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçirdiğini belirtti. Dede, “Yeni yapılan düzenlemelere göre program süresinin üç katı olarak uygulanan istihdam yükümlülüğü iki kata indirilirken, programlarda istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdü ise yüzde 70’ten yüzde 60’a düşürüldü. Kurs ve programlarda uygulanmakta olan sektör kısıtlaması kaldırıldı. İmalat sektörüne yapılan işbaşı eğitim programları artık sektör ayırımı gözetmeksizin açılacak. Böylelikle kurs ve program sayısında önemli bir artış görülmesi beklenirken, işgücünün niteliğinin artırılması ve sürdürülebilir istihdamının sağlanması hedeflenmektedir” dedi.

İŞKUR’un bu adımıyla, iş gücü piyasasının sürdürülebilirliğine ve gelişimine büyük katkı sağlaması beklendiğini ifade eden Dede, “Aynı zamanda işverenlerin iş gücüne erişimini kolaylaştırarak iş arayan vatandaşlara daha fazla fırsat sunması amaçlanıyor. İş arayanların mesleki eğitim ve becerilerinin artırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması ve işverenler ile iş arayanlar arasında daha adil bir denge oluşturulması planlanıyor. Bu düzenlemelerle hem işverenlerimizin hem de iş arayan vatandaşlarımızın memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.