İŞKUR’dan 400 bin lira hibe desteği! Başvuracaklar için o tarih son

İŞKUR, hibe desteğine ilişkin yeni bir güncelleme yaptı. Bu kapsamda İŞKUR'un engelli ve eski hükümlülere yönelik iş kurmaları için sağladığı hibe destek miktarları artırıldı ve destekte başvuru süreci başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 14:20

İŞKUR, hem işveren için hem de iş arayan için kapsamlı uygulamalara ve desteklere devam ediyor. Girişim fikri olanlara hibe desteği sağlayan İŞKUR, iş yeri açmak isteyenleri destekleyen paketlerinde güncelleme yaptı.

İŞKUR mesleki eğitim kursları; işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla yurt genelinde işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, yeni mesleki nitelikler kazandırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına hizmet veriyor.

Kurum, özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına da katkı sağlıyor ve istihdam alanı açmaya devam ediyor.

İŞ KURMAK İSTEYEN ENGELLİLERE 400 BİN TL, ESKİ HÜKÜMLÜLERE 300 BİN TL

İŞKUR'un başlattığı yeni destek programı kapsamında işini kurmak isteyen engellilere 400 bin liraya, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar sağlayacağı hibeden faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını 7 Haziran'a kadar yapmak zorunda.

DESTEK MİKTARLARINDA ARTIŞ

Engelli ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik 201 yılından bu yana destek ve hibe programları yürüten İŞKUR, nisan ayında engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya yükseltirken, eski hükümlüler için ise 110 bin lira olan hibe miktarını 300 bin liraya yükseltmişti.

İŞKUR, BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI

Kurum, yeni dönem için yeni miktarı ile hibe programları için başvuruları almaya başladı. Destekten yararlanmak isteyenler, girişimcilik projeleriyle birlikte 7 Haziran'a kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

ENGELLİLERE 183 MİLYON LİRAYI AŞAN ÖDENEK

İŞKUR tarafından, engelli vatandaşlara kendi işlerini kurmalarını ve istihdam edilmelerini desteklemek amacıyla 2014 yılından bugüne kadar toplamda 3 bin 608 projeye toplam 183 milyon liranın üzerinde ödenek sağlandı.

ESKİ HÜKÜMLÜLERE 110 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ

Yine aynı yıl başlayan ve bu zamana kadar devam eden, kapsamı da aynı olan eski hükümlülere de 2 bin 746 proje için yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Hilal Baldemir