Işıkhan’dan emeklilerin bayram ikramiyesi açıklaması!

Geçtiğimiz gün emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılmasına yönelik gündemde iki farklı formül olduğu konuşulmuştu. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı canlı yayında emeklinin yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Bakan Işıkhan "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımları atmaya hazırız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 10:54

Ramazan ayı yaklaşırken gündemde emeklinin bayram ikramiyesi var. Son olarak 2 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesinin bu yıl 3 bin ile 5 bin TL arasında bir seviyede olması bekleniyordu. Gündemde bu tahminler varken konuya ilişkin açıklama Bakan Işıkhan’dan geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı bir canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Zamlı maaş farklarını alan milyonlarca emeklinin talebi olan bayram ikramiyelerinin artırılmasına ilişkin müjdeli bir haber de veren Bakan Işıkhan, "Bu adımları atmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan: Emeklilerimiz müsterih olsun

Dün katıldığı NTV canlı yayında gündeme dair önemli konularda açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilerin ikramiye konusundaki taleplerini değerlendirdiklerini ve son olarak 5 bin TL ikramiye verdiklerini hatırlatarak "Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan teveccühü malum. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarımızı önceliklendiriyoruz. Emeklilerimiz müsterih olsun. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüp gerekli çalışmaları yaparız bu adımları atarız" şeklinde konuştu.

"110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı"

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: "İstihdam sayımızı tekrar 914 bin seviyesine getirdi. 110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı. Prim tahsilatı önemli bir noktada duruyor. Ancak biz kaybettiğimiz insanlar. Prim tahsilatı elbette önemli ama ekonominin bütün boyutlarının tekrar canlandırılmasına önem verdik.

"Emeklilerin bayram ikramiyelerini artırmaya hazırız"

Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız. 950 bin EYT'li tekrar çalışma hayatına döndü. 2024'ün sonunda emekli sayısı 16 milyon 400 bin olacak."

Hilal Baldemir