İSİG Meclisi açıkladı Yalova’da o listede

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından yapılan incelemelerde, Temmuz Ayı’nda Türkiye’nin 57 şehrinde ve yurtdışında bir ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti gerçekleştiği tespit edildi. Yalova’da o listede yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 13:29

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Temmuz Ayı’nda Türkiye genelinde ve yurtdışında bir ülkede meydana gelen iş cinayetlerine dair bir rapor yayımladı. Yapılan incelemeler sonucu, Türkiye'nin 57 şehrinde ve yurtdışında bir ülkede iş cinayetleri gerçekleştiği belirlendi. Bu şehirler arasında Yalova da yer aldı. Bu durum iş güvenliği önlemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Raporda, iş kazalarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulanırken, iş sağlığı ve güvenliğinin artırılması adına yetkililere ve işverenlere önemli sorumluluklar düştüğü belirtildi. İşçi güvenliğini sağlamada eksikliklerin giderilmesi ve iş sağlığı konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması, benzer trajedilerin önlenmesi için kritik bir öneme sahip. 

YALOVA’DA LİSTEDE YER ALDI

İSİG tarafından yapılan bu önemli açıklamada, ‘’Temmuz ayında Türkiye’nin 57 şehrinde ve yurtdışında bir ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti gerçekleştiğini tespit ettik: 8 ölüm İstanbul’da; 6’şar ölüm Adana, Antalya, Gaziantep, İzmir ve Manisa’da; 5’er ölüm Aydın, Bursa ve Kahramanmaraş’ta; 4’er ölüm Denizli, Samsun ve Şırnak’ta; 3’er ölüm Ankara, Bingöl, Çankırı, Edirne, Erzurum, Kayseri, Konya, Muğla, Rize, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Kuzey Kıbrıs’ta; 2’şer ölüm Adıyaman, Burdur, Çorum, Kocaeli, Mersin, Ordu, Uşak, Yozgat ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Afyon, Amasya, Artvin, Batman, Bayburt, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, Karabük, Kars, Kırklareli, Mardin, Muş, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas ve Yalova’da meydana geldi’’ ifadelerine yer verildi.

AYLARA GÖRE DAĞILIM AÇIKLANDI

İSİG Meclisi aynı zamanda da iş cinayetlerinin aylara göre dağılımının yer aldığı bir tablo yayınladı. Yayınlanan tabloda şu bilgilere yer verildi, ‘’Ocak ayında en az 161 işçi, Şubat ayında en az 149 işçi, Mart ayında en az 124 işçi, Nisan ayında en az 165 işçi, Mayıs ayında en az 142 işçi, Haziran ayında en az 137, Temmuz ayında en az 144 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.’’

Murat Can Aytemur