Instagram çöktü mü? Instagram’a neden girilmiyor? Instagram ne zaman açılacak? Instagram’a nasıl girilir 2 Ağustos 2024?

Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları gece saatlerinden bu yana sosyal medya platformu olan Instagram’a erişim sağlayamıyor. Platformun çöktüğü düşünülürken saatler geçmesine rağmen erişim sorunu devam ediyor. Peki, Instagram çöktü mü? Instagram’a neden girilmiyor? Instagram ne zaman açılacak? Instagram’a nasıl girilir 2 Ağustos 2024? İşte cevaplar…

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 08:19

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş sorunu yaşayan kullanıcılar bu sorunun sebebini araştırıyor. Platformda herhangi bir güncelleme yapılamazken paylaşımlar da yayınlanmıyor. Sorunun ne olduğunu merak edenler Instagram’a neden girilmiyor? sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Instagram çöktü mü? Instagram’a neden girilmiyor? Instagram ne zaman açılacak? Instagram’a nasıl girilir 2 Ağustos 2024? İşte detaylar...

INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ? INSTAGRAM’A NEDEN GİRİLMİYOR?

Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a erişim engellendi. Kullanıcılar, platforma erişim sağlamada sorun yaşarken Türkiye’den platforma girişlerini tamamen engellendiği anlaşıldı. Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engeli getirildi.

Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirildi. Yapılan açıklamada 'instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişme engellenmiştir.' denildi.

Kararın neden uygulandığı ile ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmezken kullanıcılar platforma erişmenin yollarını arıyor. 

Önceki gün İletişim Başkanı Fahrettin Altun’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşım sonrası böyle bir kararın alınması akılları karıştırdı.

Altun açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Filistin direniş hareketi Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Heniye, düşmanlarının asla anlayamayacağı bir tevazuyla şehadete yürüdü. Filistin davasının en büyük kahramanlarından biri olarak tarihe geçen şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İslam aleminin ve Filistin’in başı sağolsun. 

Ayrıca, Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir. 

Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.  

Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir.

INSTAGRAM’A NASIL GİRİLİR 2 AĞUSTOS 2024?

Milyonlarca kullanıcı platforma erişim sağlamanın yollarını ararken şu an için en etkili erişim yönteminin çeşitli, Virtual Private Networks (VPN) uygulamalarını indirip o şekilde erişmek olduğu biliniyor. 

Hilal Baldemir