İmamoğlu’ndan Erdoğan’a çağrı: Bekliyoruz vallahi, gel!

İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Ekrem İmamoğlu, Pendik mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu, yerel seçimler kapsamında İstanbul’da AK Parti lehine seçim propagandası yapan bakanlara tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mega kente davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 15:59

Yerel seçimlere sadece 12 gün kaldı ve İstanbul’da seçim ortamı iyice kızıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mitinglere devam ederken bir yandan AK Parti adayı Murat Kurum için bakanların seçim propagandası yapmasına tepki gösterdi.

Pendik’te vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

17 tane bakan İstanbul'da siyaset yapıyor. 17 bakan + 1 aday... 17+1, bir kişi daha var, yakında o da gelecek. Bekliyoruz vallahi, gel. Bekliyoruz, bu İstanbullu misafir ağırlamayı sever mi? 23 Haziran'da 806 bin kere nasıl misafir ettiyse şimdi daha büyük rakamla misafir edecek.

"Hadi oradan işine bak"

Bakanlık tarafından yapılan Sabiha Gökçen Metro Hattı için İBB’den 10 ayda 5.5 milyar tahsil ettiğini hatırlatan İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

- Daha önce 20 senede parasını alırlardı. Bu da milletin parası, bu da milletin parası. Dertleri ne biliyor musunuz? Güya Ekrem İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıracaklar. Güya Ekrem İmamoğlu'na diz çöktürecekler. Güya Ekrem İmamoğlu'nu yıldıracaklar. Ya hadi oradan işine bak… Bu millet, hizmet edeni görür. Parti, purtu işi değil bu. Bu millet hakkını verir. Nasıl hakkını verir biliyor musunuz?

"Hırsız" dediler, "terörist" dediler

2019'da oyların iki kere sayılmasıyla başkan seçildiği yerel seçimi hatırlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

- 2019'da seçimi kazandıktan sonra "Çaldılar" dediler mi? dediler. "Hırsız" dediler mi? dediler. Sandık başındakilere "Terörist" dediler mi? dediler. Bir bakan "Sandık başlarında 700 tane terörist tespit ettik" dedi. 

- Bu millet öyle bir demokrasi tokadı attı ki... Milletimizin vicdanı, adaleti büyüktür. Kul hakkı yediler, hesabını vermediler. Millet hesabını kesti" ifadelerini kullandı.

"Kaybedeceklerini anladılar kumpasa başladılar"

İmamoğlu, son günlerde İBB ve CHP’ye yönelik gündemdeki kumpas videolarına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

- Seçimi kaybedeceğini anladı hemen yalana, dolana, kumpasa başladılar. Yolun kenarında, caddede, orada burada yanan otobüs filmleri çekmek, kumpaslar kurmak, 4.5 sene önceki videodan kendine iş aramak, savcı gibi her gün açıklama yapıyor Adalet Bakanı. Üzülüyorum onun haline. 

Hilal Baldemir