İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı girişimi...

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kızılay'da patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamaya ilişkin açıklama yaptı. İşte patlamaya dair tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 15:17
https://www.yalovahayat.com/

Ankara'da İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri de olay yerine intikal etti. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde bulundu.

“Biri kendini patlatmış, diğeri başından vurulmuş”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı yeni açıklamada olayla ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yerlikaya, “Teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulmadan başından vurulmuş etkisiz hale getirilmiştir. Buradaki arkadaşları alınlarından öpüyorum. Birazdan onları ziyarete gideceğim. Gerek Erkan’ın gerek Alim reisimizin tedavileri devam ediyor. Hayati tehlikeleri bulunmamaktadır” dedi. Bakan Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Sağ olsun Adalet Bakanı’mız, Ankara Başsavcımız, RTÜK Başkanı’mıza teşekkür ediyorum. Olay saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sosyal medya hesaplarında onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, bu noktada acımızın olduğu bu noktada görüntüleri paylaşanlarla ilgili gerekli soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarında bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum. Bu görüntüyü silsinler, acımızı paylaşsınlar kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler.”