Hür-Sen Yalova İl Başkanı Tanrıkulu, bazı sendikaları eleştirdi

Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu Yalova İl Başkanı Tanrıkulu, bazı sendikaları yeterince aktif olmadıkları gerekçesiyle eleştirerek, sendika üyelerine yeni bir sendikaya üye olmaktan çekinmemeleri gerektiğini hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 04:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 04:19
https://www.yalovahayat.com/

Hürriyetçi Tarım Orman Sendikası ve Hürriyetçi Sendikalar Konfederasyonu Yalova İl Başkanı Ersin Tanrıkulu, bazı sendikaları yüksek mali bütçeleri olmasına rağmen eylem yapmadıkları ve üyelerinin haklarını savunmadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

“Siyasetçilere çanak tutanları, sizleri kullananları birbirinden ayırın”

Sendika üyelerine seslenerek, sendikacılık değil siyasetçilere çanak tutanları sorgulamaları gerektiğini ifade eden Ersin Tanrıkulu, “Sendikalara üyelerinden kesilen ortalama üye aidatı 250 TL. 400 bin üyesi olan bir sendikanın aylık geliri 100 milyon TL. Yıllık geliri 1 milyar 200 milyon TL. Tüm sendika üyeleri, devasa mali bütçelerine rağmen eylem yapmayan, üyelerini bir araya getirmeyen, haklarını savunmayan sendikalarını sorgulamalılar. Hem sendikamda kalayım hem de sorunlar çözülsün düşüncesindeyseniz bu düzen değişmez. Düşünün hak etmediğiniz bir zam reva görüldüğünde toplu sözleşmeyi imzalayan veya gereğini yapmayan sendikanın üyelerinin tamamı istifa etse, sendikalar böyle rahat davranabilir mi? Sendika olmanın sorumluluğunu yerine getirmezsek aynı durum bizim içinde geçerli. Gereğini yapın. Sizin için mücadele edenle etmeyeni birbirinden ayırın. Sendikacılık değil siyasetçilere çanak tutanları, sizleri kullananları birbirinden ayırın. Eleştirin, sorgulayın ve istifa etmekten, yeni bir sendikaya üye olmaktan çekinmeyin.” şeklinde konuştu.

Serap Polat