Hükümetten yeni düzenleme: 3 Çocuk yapana vergi indirimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin refah seviyesinde iyileştirme yapmak için sosyal yardımları tek çatı altında toplayacak. Yeni düzenleme ile aynı kişi birkaç yerden yardım alamayacak. Üç çocuklu ailelere vergi indirimi düzenlemesi düşünülürken bu ailelere uygun kredi de yolda.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 16:27

Dar gelirli vatandaşın sosyal yaşamını daha konforlu hale getirmek ve elini rahatlatmak aynı zamanda yardımda adaleti sağlamak amacıyla bakanlıkça yeni bir çalışma başlatılıyor.

Bu yeni düzenleme doğrultusunda vatandaşlara verilen sosyal yardımlar tek çatı altından toplanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışmaları dahilinde sosyal yardım kriterleri üzerinde iyileştirmeler yapılarak netleştirilecek ve hiçbir kurum tarafından bu kriterler esnetilemeyecek.

SOSYAL YARDIM KRİTERLERİ KESİN OLACAK

Sosyal yardım alınabilmesi için hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi birçok farklı konuda çalışmalar yürütülecek ve bu kapsamda kıstaslar belirlenecek.

Çalışma sonrasında asıl yardıma muhtaç olan ailelerin yardım almasını engelleyen uygulamaların da önüne geçilecek.

SOSYAL YARDIMLARDA HAKKANİYET GÖZETİLECEK

Böylelikle bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı yapılmaksızın bütün vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi hakkaniyetsiz uygulamaların önüne geçilecek.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre yeni düzenleme ile sosyal yardımda hakkaniyet öncelikle gözetilecek, sosyal devlet anlayışı ön plana çıkacak.

DAR GELİRLİLERE KİRA VE GIDA DESTEĞİ: ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ DE VERİLECEK

Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlara kira desteği, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, birden fazla çocuklu aileye vergi indirimi gibi ek destekler yeni paket kapsamında sağlanacak ve mevcut desteklerin oranı da artırılacak.

Uygulama ile birçok farklı kurum ve kuruluştan aynı anda ihtiyaç fazlası alınan yardımların da önüne geçilmiş olacak.

UCUZ KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Diğer yandan, hükümet dar gelirli vatandaşın ucuza konut sahibi olması için de düğmeye bastı. Vatandaşın konuta erişimi ile ilgili yeni finansal formüller üretilecek.

Süreci Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ iş birliği içerisinde yürütecek. Çalışmanın detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Hilal Baldemir