Herkesin merakla beklediği duruşma başladı: Dilan Polat ve Engin Polat hakim karşısında!

Aylardır Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı davada ilk duruşma sabah saatlerinde başladı. Kasım ayında tutuklanan ve 19 Ağustos tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Dilan Polat bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 11:10

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın 3 ayrı suçtan toplam 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapsini talep edildiği ve 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşmasına başlandı. 11 ayın ardından hazırlanan iddianamenin incelenmesi tamamlandı ve Polat çifti hakim karşısına çıktı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu bulunan sanıklar Engin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, babası Sezgin Polat ve şirket avukatı olduğu bilinen Ahmet Gün katıldı.

Dilan Polat, ablası Sıla Doğu ve kardeşi Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıklar da avukatları ile duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, sanıkların kimlik tespiti işlemiyle devam ediyor.

5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanan ve 19 Ağustos 2024 tarihinde tahliye edilen Dilan Polat, önceki gün kızı ile birlikte korumalar eşliğinde cezaevinde bulunan eşi Engin Polat'ı ziyarete gitti. Tahliye olduktan sonra eşi tarafından "Konuşmayacaksın, telefon kullanmayacaksın" diyerek uyarılan Dilan Polat, ziyaret sonrası cezaevinden çıkıp araca binerken tek kelime etmeden oradan uzaklaştı.

Hilal Baldemir