Hava 10 derece birden düşecek! Yarına dikkat

Geçtiğimiz haftadan bu yana Meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı ve soğuk hava dalgası uyarıları Marmara’da etkisini göstermeye başladı. 16 dereceye düşen havanın İstanbul’da yarın 6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Fırtına ve sağanak yağışın etkili olduğu batı kesiminde yarından itibaren havaların 10 derece birden soğuması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 11:43

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başında hava tahmin raporunu yayınladı. Bu hafta Çarşamba gününden itibaren başlaması beklenen kar yağışından önce yurdun batı kesimi sağanak yağış ve fırtınaya teslim oldu. Özellikle yurdun iç kesimlerinden başlamak üzere havanın bu gece yarısından itibaren soğuması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının düşüşünden en çok etkilenecek bölgenin yurdun batı kesimleri olması beklenirken Marmara Bölgesi’nde bugün 16 derece seviyelerinde olan havanın yarın en yüksek 6 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin bu hafta için tahminlerine göre Çarşamba günü itibariyle kar yağışı ülkenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer etkili olacak. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde kar yağışının etkili olması beklenirken, Ankara ve çevresinde karla karışık yağmur, İzmir ve çevresinde ise sağanak yağış görülmesi bekleniyor.

Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un geçtiğimiz haftadan bu yana paylaştığı verilerine göre, İstanbul’da yağışların şehrin kuzey ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 16 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2-5 °C altında olması beklenirken 17-25 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.

Hilal Baldemir