Yalova’da yaşayan 71 yaşındaki Turan amca, yıllardır kalça kireçlenmesi nedeniyle ağrılar çekiyordu ve yürüyemiyordu. Daha önce de 3 defa kalp krizi geçiren Turan amca, açık kalp ameliyatı oldu. Kalbine pil takılan Turan amcanın yıllardır yaşadığı kalça kireçlenmesi nedeniyle kalça kemiği çürüdü ve tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Yıllarca doktor doktor gezen Turan amcayı hiçbir doktor ameliyat etmek istemedi.
Turan amca en son 2023 Ekim ayında Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erman Öğümsöğütlü’ne başvurdu. Op. Dr. Erman Öğümsöğütlü’nün ‘ben sizi ameliyat ederim’ sözüyle büyük mutluluk yaşayan Turan amca tüm riskleri göze alarak kalça ameliyatına girdi. Başarılı geçen ameliyat sonucunda Turan amca, tekerlekli sandalye ile geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı.
Sağlığına kavuştuktan sonra Op. Dr. Erman Öğümsöğütlü’ne teşekkür ziyaretinde bulunan Turan amca ve eşi yaşadıkları süreci anlattı. Op. Dr. Erman Öğümsöğütlü’ne teşekkür eden Turan amca, “15 yıldır belimden çekiyordum. Tekerlekli sandalye ile geldiğim hastaneden hocamın sayesinde yürüyerek çıktım. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.
Op. Dr. Erman Öğümsöğütlü ise “Turan amcamız yıllardır kalça kireçlenmesi nedeniyle ağrılar çekiyordu ve yürüyemiyordu. Ameliyatı biraz riskliydi ancak titiz bir şekilde planlanarak total kalça protezi uygulandı. Tekerlekli sandalye ile girdiği polikliniğimizden yürüyerek çıkıyor” diye konuştu.
Mustafa Turan – Özel Haber